Sushi
Kanazawa, like dozens of other places in Japan called “Little Kyoto”. Yes, they have interesting neighborhoods with beautiful old houses, but architecturally they are really distinguishable from the real Kyoto. But they make up for that with the architecture museum of father and son Tanigushi. And one of the most beautiful gardens in Japan. I skipped the latter because I needed half a day of rest for my knee that is getting better and better. Samurai houses and Geisha residences are very often converted into shops with always tasteful Japanese design. It is beautiful but my shopping stop is well in. I do not succumb. But I did succumb to the Kerikeri Sushi restaurant. You can watch the extremely skilled chefs for hours as they slide their knives through the fresh fish. And every few minutes they put another piece of fish on a rice ball for you. They rub some Wasabi on the rice with their fingers and a brush with special soy sauce completes the taste. If you had not to pay for this, I would still be there.
Sushi
Kanazawa, zoals tientallen andere plaatsen in Japan “Little Kyoto” genoemd. Ja, ze hebben interessante wijken met mooie oude huizen, maar architectonisch echt wel van het echte Kyoto te onderscheiden. Maar dat maken ze weer goed met het architectuur museum van vader en zoon Tanigushi. En een van de mooiste tuinen van Japan. Die laatste heb ik overgeslagen want had een half dagje rust nodig voor de knie die het steeds beter gaat doen. Samoerai huizen en Geisha verblijven zijn heel vaak omgebouwd tot winkels met altijd smaakvol Japans design. Het is mooi maar mijn koopstop zit er goed in. Ik bezwijk niet. Wel bezweken voor het Kerikeri Sushi restaurant. Je kunt uren blijven kijken naar de uiterst bedreven koks die hun messen door de verse vis laten glijden. En om de paar minuten leggen ze weer een stukje vis op een rijstballetje voor je klaar. Met hun vingers wrijven ze wat Wasabi op de rijst en een kwastje met speciale soy saus maakt de smaak af. Het is dat je hiervoor moet afrekenen anders zat ik er nog.
Read more