Turtles and endless lines with clthes

20-11-2017


Laundry day in Saint Louis

Het was wasdag vandaag in St. Louis en na de zoveelste terechtwijzing dat ik echt die camera niet tevoorschijn mocht halen ben ik maar schuldbewust naar een Nationaal Natuur Park gereden. Zonder tevoren te tanken. Les één op reis is volgooien die bak anders zit je de hele tijd op hete kolen of je het wel haalt. En het was al zo warm. Dat vonden die dieren ook want ze renden mij vandaag niet tegemoet daar in dat eindeloze park. Behalve de schildpadden dan want die zijn niet zo snel en er zat een halve meter muur rond hun fokplek. Dat was het; een broedprogramma van de Unesco. Zeldzame soort blijkbaar, zo ook de Oryxen die daar wel volop lagen te pitten of het weinige gras aan het eten waren.

 

De man bij de poort van het park zei dat een gids verplicht was en voor ik het wist zat hij naast mij de weg te wijzen. Nu stonden er zo’n kleine zevenduizend borden hoe je moest rijden dus een tikkie overbodig was het wel. En dan was ik zeker niet een on-aangegeven weggetje ingereden voor een tocht van ruim een half uur naar een uitkijktoren waar werkelijk niets te zien was. Helemaal niets behalve struiken. De grootste sof was echter het pad zelf. Echt iets voor 4WD karretjes. Nu heb ik een flinke bak maar geen fourwheeldrive. Heb ondanks de airco veel zitten zweten. Ik was niet blij en hij kon fluiten naar zijn al ingecalculeerde fooi. Nu moest hij alsnog gaan wisselen.

 

De pomp op de weg terug heb ik gehaald en de rest van de dag maar wat door het stof lopen sloffen in het nog steeds mooie stadje. En tussendoor bij de Flamingo op het terras steeds een biertje gedronken, Jezus wat was het warm vandaag. Die was was zo droog.

Geef een reactie