Stones that break my bones

11-4-2016


Stones that break my bones

Veel plannen vandaag, uiteindelijk niet zoveel van uitgekomen. Het begon nog goed met een grot, ja alweer, in Kampong Thrach. Er werd gevochten wien mijn gids mocht zijn en ik liet het oudste meisje winnen omdat ze zo rustig bleef. Ze ratelende haar verhaal professioneel af en wees wel honderd, dieren, draken en goden aan die ik moest herkennen in de grillige rotsen en druipstenen. Ik gaf haar overal gelijk in. Het zou haar overigens een worst geweest zijn wat ik vond. De grot was niet speciaal in tegenstelling tot de beschrijving in de LP. Na mijn fooi in ontvangst genomen te hebben sprong mijn gids achterop bij een vriendin en ging het geld verbrassen.


Daarna een lange tocht door het uiterste oosten van Cambodja langs vele rijstvelden, door kleine en grote dorpen en over stoffige wegen. Een uitzichtpunt opklimmen van anderhalf uur liet ik aan mij voorbij gaan en dat was de opmaat tot meer verzaken deze dag. In Takeo nog wel een boot gehuurd om naar de Ankhor Borei tempel te gaan. Op de heenreis kreeg ik elf lifters mee die enorm plezier hadden dat ik hen totaal niet verstond wat ze ook wilden zeggen. Een wat oudere vrouw bleef mij maar knijpen om vervolgens te gaan schateren. Het waarom ontging mij. Het museum en de oude stad waren totaal oninteressant en ik liet de boot maar snel weer vertrekken. Daarna nog een klim naar de tempel gemaakt waarbij ik een aantal heel jonge liefdespaartjes ernstig verstoorde in hun pogingen er een romantische middag van te maken. Op de terugweg naar beneden heb ik mij maar op tijd aangekondigd.


De laatste bestemming van de dag mislukte ook deels door luiheid. Ben nog wel naar de Chisour tempel toe gereden maar toen ik de 450 treden naar boven aanschouwde en de hitte voelde kon ik alleen maar omdraaien. Toen maar besloten om terug te rijden naar Phnom Penh en er een gezellige avond van te maken. Dat lukte wel.

 

Geef een reactie