Palitana and the Kitefestival

14-1-2018


Palitana and the Kitefestival

Vandaag geen spannende verhalen of dramatische foto’s, gewoon kiekjes en een klein verslag. Het was feest in Gujarat, het vliegerfestival en ik waande mij in Afghanistan. Die vliegers worden uitsluitend opgelaten vanaf de platte daken overal in de staat. Ik reed van Bhavnagar naar Palitana en naar een mooi oude hotel in Adpur. Eerst kwam ik nog terecht in de enorme aantallen pelgrims die van de heilige berg hier afdaalden, de Shatrunjaya. Het is een Jain heiligdom dus veel mensen hadden zich omhuld met witte gewaden. Wat niet altijd even charmant uitviel. Het is voor mij de taak morgenochtend die 500 meter omhoog met 4000 treden op te klimmen. Vandaag een halve rustdag. Begreep vandaag ook dat die toeters van gisteren bij het vliegeren horen en in mindere mate de ballonnen. Hier zijn de kinderen en een enkele volwassene nog dolblij met een ballon, vooral een rode!

 


De familie die het hotel hier rund is meer dan lief voor mij. Word verwend bij het leven! De kleine lunch was voor een kompleet regiment. Met het diner zijn ze al uren bezig. Ik ben hier alleen.

 


Oh ja die overweg. Prachtig te zien dat van beide zijden de hele weg gevuld wordt met achtend verkeer en bij het openen van de bomen precies midden op de overweg het verkeer weer in keurige banen elkaar passeert.

Geef een reactie