The Virgin Mary

3-9-2015


The Two Virgin Mary's

Vandaag in Guamote. Een stadje 50 kilometer ten zuiden van Riobamba met een donderdag markt  van grote omvang. Markt is meteen veel fotograferen, teveel merkte ik vandaag, het was ineens genoeg. Genoeg mooie koppen op beeld. Wil weer eens lopen na al dat in de auto zitten. Wat ook weer meevalt want meer dan vier uur per dag is het zelden. In de middag ook daarom naar een merengebied gereden van grote schoonheid. De Belg in het guesthouse verzekerde mij dat het daar zeker zou regenen. Een Belg heeft altijd gelijk bleek maar weer eens want het plensde. Daar heeft deze wandelaar best wel de schurft aan dus we maakten rechtsomkeert. Wel een mooie rit alleen nu twee weken hier en nog steeds geen vulkaan in volle glorie gezien.


De merkt was overigens niet verkeerd. Mooie mensen genoeg, waarvan de meesten overigens liever niet op de foto willen. Geen probleem. Wel een heel mooi moment toen ik een mooie vrouw zag zitten en vroeg of ik een foto mocht maken. Dat was goed. Eerst had ik niet door dat ze haar baby de borst gaf en maakte een paar portretten maar toen ik haar een foto op mijn camera liet zien toonde ze mij haar baby aan haar borst en lachte ze haar mooie lach, een moment van geluk.
Ook nog kennis gemaakt met de Maagd Maria. Een ezel in dit geval. Ten minste de eigenaresse zei dat het beest zo heette en dat ze nog maagd was en zelf was ze dat ook. Haar lach schalde over de markt.
Iedereen, maar dan ook iedereen draagt hier een hoedje. Bijna allemaal hetzelfde model maar ook daarin bestaan vele soorten. Hier waren tientallen kramen van Hoedje bv waar ze deze hoedjes konden kopen. Zelf schafte ik een poncho aan, echt waar, en die zijn gemaakt voor de Noordpool, hier stik je er bijna in. Ach het is maar voor de heb.


Schrijven valt mij zwaar de laatste dagen, druk met van alles en liefhebben en reizen is ook al zo’n onmogelijke combinatie.

Geef een reactie