Bangkok Days

king, beer and hair

2-12-2014


the KIng and I

Vrijdag is hij jarig, 87 alweer, ze willen hem graag zo blijven zien. Als fan van Elvis en als jazzliefhebber. Maar hij is oud en al jaren ziek, zijn vrouw is van onwezenlijke schoonheid veranderd in een bitch (nu word ik gearresteerd), zijn zoon, die snel koning zal zijn, is niet helemaal fris en verzameld vooral foute vrouwen om zich heen, zijn regering is overgenomen door de militairen die alles willen verbieden waar ze geen vinger in de pap hebben dus blijft het meeste gewoon zoals het is, zijn volk is verdeeld in rode en gele shirts en zijn het in alles oneens terwijl ze al lang niet meer weten waar het om gaat. De rode, het gewone volk zouden het voordeel van de twijfel moeten krijgen ware het niet dat ze de meest corrupte persoon op deze aarde aanhangen en de gele die de steun van de koning hebben willen alleen maar de macht behouden. Kortom, een puinbak van jewelste maar toch, maar toch... het leukste land op deze aarde.

 

Bangkok Days... Wat valt er van op te schrijven? Kwam snotverkouden terug uit China wat ouderwets was. Eens stond China gelijk aan luchtweginfecties en schoon is de lucht er nog steeds niet. Dus een deel van mijn tijd heb ik hier plat ingevuld, zonder grog maar met dekens. Verder mijn vaste programma van manicure/pedicure vanwege de belachelijke lage prijs maar vooral door de zorgvuldigheid ervan. Het meisje van dienst deze keer was kapster en haar handen jeukten om die ragebol van mij onder handen te nemen. Uiteindelijk overtuigde ze mij onder de strikte afspraak van een paar millimeter maximaal. Dus verhuisde ik van stoel en begon ze aan mijn hoofd. Of ik rijk was was de volgende vraag. Nee helaas zei ik, ja misschien in jouw ogen omdat ik hier gewoon op een doordeweekse dag in Bangkok niets kan gaan zitten doen. Maar rijkdom heeft vele gezichten. Daar was ze het mee eens maar ik had haar blijkbaar op een idee gebracht want toen fluisterde ze in mijn oor of ik dan geld genoeg had om voor haar een nieuwe neus te betalen. Dat ik zei dat haar neus helemaal goed was hielp niet echt daarna. Ze kon wel knippen.  

 

Terwijl ik dit schrijf zit ik in een bar van het hotel, een zogenaamde sportsbar dus met 10 tv schermen waarop rugby, snooker, tennis en voetbal te zien is. Ze hebben hier meer dan 100 soorten bier, de meeste uit Belgie. Voor de rest is het een heel normale bar met een barmeisje met split in haar rok tot net onder de oksel en goede muziek. Maar er is wel degelijk iets vreemds aan de hand. Ik ben de enige man, drink rode wijn en de overige gasten zijn alleen vrouwen, meisjes met allemaal grote potten bier voor zich. En geen vrouwenbiertjes. Nee veel hardcore stuff. Allemaal Thais ook nog. En ze zitten hier duidelijk niet voor de mannen. Bangkok veranderd, laat ik maar meegaan in de flow.

Geef een reactie