China is Coming!

1-11-2006


image by WebDog

Around-the-world-autumn-2006

 

Shanghai woensdag 1 november

 

Om het imago van de Chinees in het buitenland op te krikken hebben de autoriteiten op alle internationale luchthavens borden op laten hangen met regels waar de Chinees zich als toerist aan moet houden. Ik heb ze even voor jullie vertaald: 

 

1. Niet op de openbare weg spugen 2. Je rotzooi niet zomaar wegkieperen 3. Bij het wachten in een rij niet steeds voor in de rij springen 4. Niet fotograferen als er staat Niet Fotograferen 5. Niet overal hard schreeuwen 6. Je schoenen niet poetsen met de hotellakens 7. Niet roken als er staat Niet Roken 8. Niet met ontbloot bovenlijf over straat lopen 9. Niet met je pyjama op de openbare weg 10. Niet hardop boeren of slurpen 11. Niet zonder schoenen op luchthavens gaan lopen 12. Dames gaan voor in het buitenland 13. Doorspoelen na toiletgebruik 14. Niet met tienen naast elkaar lopen op trottoirs en tot slot de belangrijkste 15. Dwing buitenlanders niet om samen met jou op de foto te moeten 

 

Ik probeer niet leuk te zijn dit is de harde werkelijkheid. Het is blijkbaar nodig. Al vind ik het jammer dat ze regel 9 erbij hebben gezet. Het kan overigens geen kwaad deze borden door heel China neer te hangen, weer met uitzondering van regel 9. 

 

En speciaal Shanghai voor misschien een regelementje voor de dames die je op straat aanspreken om niet allemaal te beginnen met van die flauwe smoesjes. In Mongolië werd er tenminste direct gevraagd Do you want to have sex with me, was ook meteen de enige Engelse zin die ze kenden. Hier beginnen ze eerst allerlei prietpraat te verkopen. Het nieuwste was gisteren ineens Can you make me a moviestar? Tot drie maal toe. En als je dan vraagt hoeveel het jouw kost om hen tot filmster te maken geven ze niet thuis. Maar goed na Hollywood en Bollywood hebben we er nu Snollywood bij.

Geef een reactie